Gündem   Orgeneral İlker Başbuğ, terör konulu uluslararası sempozyum kapsamında verilen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Org. İlker Başbuğ, "İstifa edip kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok. Görevimin son dakikasına kadar 100 yıl varmış gibi çalışacağım" dedi.    Gündem   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Org. Başbuğ`un açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan, "Zor bir dönemden geçiyoruz" dedi.    Hava-Yol   Türkiye`nin büyük bölümünde görülecek yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi (Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl), Hakkari, Bitlis, Muş,Şırnak ile sabah saaatlerinde Ordu, Samsun, Tokat, Amasya, Kayseri ve Sıvas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.    Güncel   İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ve beraberindeki heyet Anıtkabir`i ziyaret etti.    Gündem   Hakkari`nin Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan Ahmet Özbulut`un cenazesi memleketi Malatya`da toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.    Gündem   Çarşaf ekseninde gündeme gelen CHP`de, son olarak Deniz Baykal`dan milletvekillerine bir talimat gitti: Müftülerle temasa geçin.   Gündem   AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Milletvekili Seçimi Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifini Meclis Başkanlığı`na sundu. Teklifte beklentilerin aksine Kürtçe propaganda ise yer almadı.    Yaşam   Ayılar kış uykusunda ne yapıyor? Genel kanı 4-5 aylık dönemde ayıların hiç yerlerinden kalkmadığıdır. Ancak Orman Genel Müdürlüğü`nün yaptığı çalışma bu bilgiyi değiştirecek cinsten. İşte Türkiye`de ilk defa kış uykusunda görüntülenen boz ayı "Kestane"nin yaptıkları.   Dünya   Ermenistan Meclisi Başkanı Hovik Abrahamyan, Türk yetkililerin imzaladıkları protokollere aykırı açıklamalar yaptıklarını savunarak, "Ciddiye alınamazlar" dedi.  
Son güncelleme 05 Şubat 2010 Cuma 21:25

Asırlık aşkları rekora koşuyor

Malatya'nın Arguvan ilçesinde evliliklerinin 91'inci yılını kutlayan Adıgüzel çiftinin aşkları Guinness Rekorlar Kitabı'na girme yolunda.


MALATYA - Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı köyünde evlilikte 91. yıla giren 113 yaşındaki Abdullah ve 111 yaşındaki Elif Adıgüzel çifti için Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu tarafından pastalı kutlama partisi düzenlendi.

Yazıbaşı köyünde yanında yaşadıkları oğulları İsmail Adıgüzel'in evinde 91. evlilik yıl dönümlerini kutlayan asırlık aşıklar, üzerinde el ele tutuştukları fotoğrafın yer aldığı pastayı keserek, birbirlerine ikram ettiler.

Arguvan Kaymakamı Kuzulu ve ilçede görevli kadın hakim Gülçin Akbudak ile birlikte dilek tuttuktan sonra pastadaki mumu üfleyen çift, yıl dönümü kutlamasını hazırlayan kaymakam ve hakime teşekkür etti.

"AŞKLARI GUINNESS YOLUNDA"
Asırlık aşıkların evlilik yıl dönümlerini kutlayan ve kendilerine hediyeler veren Aslı Aynaoğlu Kuzulu, çiftin hikayelerini dinlediğini ve çok etkilendiğini ifade ederek, "Bu kadar uzun süreli bir evlilik ve bitmeyen bir aşk beni çok etkiledi. Eşine çok az rastlanır bir sevgi ve birliktelik. Adıgüzel çiftinin büyük aşkları Guinness Rekorlar Kitabı'na girme yolunda. Rekorlar kitabına girebilmesi için de girişimlerimiz olacak" dedi.

Bu arada eşinin kendisinden iki yaş büyük olduğunu ve yaşlılık maaşı aldığını, ancak kendisinin bu maaşı alamadığını belirten Elif Adıgüzel, hükümete kırgın olduğunu söyledi.

Kaymakam Kuzulu, yaşlı kadının maaş sorununu çözme sözü verdi. Üç çocukları daha bebekken ölen Adıgüzel çiftinin, halen hayatta olan yedi çocukları var ve bunların yaşları da resmi kayıtlara göre 60 ile 85 arasında değişiyor.


Bu haberi paylaş
# Manşetler
Orgeneral İlker Başbuğ, terör konulu uluslararası sempozyum kapsamında verilen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Org. İlker Başbuğ, "İstifa edip kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok. Gör..
``Kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok``
  ANKET
Sizce bu Meclis Anayasa`yı değiştirebilir mi?
Hayır
Evet
Sayfa 0,234375 saniyede üretildi.