Dünya   ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Philip Gordon`un, hafta içinde ABD`yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu`ya, KKTC`deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mehmet Ali Talat`a yardımcı olunması telkininde bulunduğu iddia edildi.   Dünya   Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Yunanistan`da, Ege`deki askeri üstünlüğün tamamen Türkiye`nin eline geçmesi endişesi yaşanıyor.   Güncel   MNG Havayolları`nın İstanbul`dan Köln`e kargo götüren uçağı, havada motorunda çıkan arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı`na geri döndü.   Dünya   ABD Başkanı Barack Obama`nın danışmanlarından David Axelrod, İsrail`in Doğu Kudüs`te yeni konut yapacak olmasını, "ABD`ye hakaret" olarak nitelendirdi.   Güncel   Yaklaşık 2 yıl önce tamamen terk edilmesinin ardından "hayalet köy"e dönüşen Bursa`nın Büyükorhan ilçesine bağlı Çökene köyünün eski sakinleri, köylerinin satın alınmak istendiği söylentileri üzerine eylem yaptı.   Spor   Turkcell Süper Lig`de Galatasaray Ankaragücü`nü 3-0 yenerek liderliğini devam ettirdi.   Gündem   14 Mart Tıp Bayramı için hem tören, hem de protesto vardı. Başkentte, sağlık çalışanları, bayramlarında beyaz önlüklerini yaktı, Bakanlığa siyah çelenk bıraktı. Onlar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ı eleştirirken, Bakan ise Amerika`daki Türk doktorlarını Türkiye`ye çağırdı.   Dünya   Alman Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, askerlik hizmetini 9`dan 6 aya indirecek bir yasa taslağı hazırlandıklarını açıkladı.   Gündem   Elazığ`da depremin vurduğu bölgelerde inceleme yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "6 şiddetindeki depremde bu kadar büyük hasarın yaşanması üzüntü vericidir. Buradan çıkartmamız gereken dersler var" dedi. Baykal, depremde annesi ve kardeşini kaybeden Keko Çiçek ile de görüştü. 
İngilizler Orams davası kararından endişeli
Son güncelleme 22 Ocak 2010 Cuma 14:16

İngilizler Orams davası kararından endişeli

İngiltere İstinaf Mahkemesinin bu hafta Orams davasıyla ilgili verdiği karardan sonra, KKTC'de emlak sahibi olan çok sayıda İngiliz vatandaşının endişeli olduğu öğrenildi.


KKTC'de özellikle yazlık ev sahibi olan İngiliz vatandaşları başkent Londra'da bulunan bazı sivil toplum örgütlerini ve insan hakları kuruluşlarını arayarak, bu kararın kendilerine nasıl yansıyacağı konusundaki endişelerini dile getiriyor ve alınan kararın nasıl uygulanacağına ilişkin sorular yöneltiyor.

Özellikle KKTC'ye yönelik izolasyonlarla ilgili yaptığı protestolarla bilinen "Ambargolular" adlı insan hakları grubu da, konuya ilişkin KKTC'de mülk sahibi olan çok sayıda İngiliz vatandaşından günde binlerce e-posta aldıklarını ve bu kişilerin aleyhlerinde dava açılırsa evlerinden çıkmak ve tazminat ödemek zorunda kalıp kalmayacakları yönünde sorular sorduklarını belirtiyor.

İngiltere İstinaf Mahkemesi, 19 Ocakta Kıbrıslı Rum Meletis Apostolides'i Orams davasında haklı bulmuştu. Böylece, mahkeme Avrupa Toplulukları Adalet Divanı'nın (ATAD) geçen yıl verdiği tavsiye kararının uygulanması yönünde hüküm vermiş oldu.

ATAD, 28 Nisan 2009'da, Rum mahkemesinin 2004 yılında Linda-David Orams çifti aleyhine aldığı "arazi üzerine yapılan evin derhal yıkılması, Apostolides'e faiziyle beraber tazminat ödenmesi" yönündeki kararının, tüm AB ülkeleri tarafından dikkate alınması yönünde tavsiye kararı almıştı.

Bu kararın, sadece İngiliz vatandaşlarını değil, KKTC'de emlak sahibi olan özellikle İsveç, Almanya ve Bulgaristan'dan gelen AB vatandaşlarını da etkileyebileceği belirtiliyor.


Bu haberi paylaş
# Manşetler
ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Philip Gordon'un, hafta içinde ABD'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'ya, KKTC'deki cumhur..
ABD KKTC seçimine el attı: ``Talat kazansın``
  ANKET
Sizce bu Meclis Anayasa`yı değiştirebilir mi?
Hayır
Evet
Sayfa 0,2338867 saniyede üretildi.