Güncel   AKP İstanbul Gençlik Kolları "Azınlıklar Çalıştayı"nda azınlıkların ülkede yaşadığı sorunlar ele alındı.   Gündem   Genelkurmay Başkanı istifa iddialarına yanıt verdi: Böyle bir şey kesinlikle ne konuşulmuştur, ne tartışılmıştır, ne yansıtılmıştır. Balyoz planı konusu ise şöyle değerlendirdi: Olay ciddidir ve bugüne kadar belki yaşanan olayların en önemlilerinden birisidir.   Güncel   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la buluşmaya hazırlanan Romanlar, Türkiye`nin dört bir yanından İstanbul`a geldi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren, buluşmanın gerçekleşeceği Abdi İpekçi Spor Salonu`nun önünde toplanan Romanlar, yine çok renkli görüntüler verdi. Romanlar Başbakan`dan taleplerini de belirledi.   Ekonomi   Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kirada birden fazla konutu bulunan ev sahipleri ile geçen yıl 3 veya daha fazla gayrimenkul satarak, değer artış kazancı elde eden toplam 20 bin kişiye birer uyarı mektubu gönderdi.   Gündem   Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, demokratik açılımla ilgili, "Pandora`nın kutusunu açtık, halının altındaki pislikleri ortaya çıkardık. Ne kadar daha saklayacağız? Türkiye`ye ciddi yararları olacağı kanaatindeyim. Eski bir ülkücü olarak bunları söylüyorum" dedi.   Güncel   Isparta`nın Eğirdir ilçesinde, gölde deniz bisikletiyle gezintiye çıkan 3 kişiden haber alınamıyor.   Gündem   Erzincan soruşturması sırasında gizli tanıklarla görüştüğü belirtilen CHP Milletvekili Ahmet Ersin hakkında, Meclis`e bir dosya gelirse ne olacak? Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, böyle bir durumda dosyanın Anayasa Komisyonu`na sevk edileceğini söyledi.   Ekonomi   İş ve insan kaynakları sitesi yenibiris.com, düzenlediği anketle, çalışanların hayallerini süsleyen meslekleri araştırdı.   Gündem   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, demokratikleşme için önemli adımlar attıklarını belirterek, "Türkiye`de askeri vesayeti kaldıracak düzenlemeler yaptık" dedi. 
Son güncelleme 05 Şubat 2010 Cuma 17:12

Yunanlı çiftçiler barikatları kaldıracak

Yunanistan'da hükümetin ücret politikasını protesto etmek amacıyla son üç haftadır eylemde olan çiftçilerin çoğunluğu greve son verme kararı aldı.


Yunan basın-yayın organları, Yunanistan Çiftçi Dernekleri Koordinasyon Merkezi'nin eylemlerin 6 ay ertelenmesi yönünde karar aldığını, bu çerçevede çiftçilerin öğle saatlerinde traktörleriyle barikat kurdukları noktalardan ayrılacaklarını bildirdi.

Thesalya ile kuzey Yunanistan'ın Promahona bölgesi çiftçilerinin merkezin kararını uygulama konusunda çekinceli oldukları, Kavala, Nikea ve Mikrothives kent ve yerleşim birimleri çiftçilerinin ise protestolarını sürdürme kararı aldıkları belirtildi.

Bu arada, Kuzeydeki Serez, Selanik ve Drama kentleri çiftçilerinin üs kurdukları yolların trafiğe açık olduğu, Meriç sınırındaki geçişlerin de engellenmediği belirtildi.

Haberlerde, her ne kadar sınır kapılarındaki eylemlerin büyük bölümü son bulsa da bu kez hükümetin istikrar ve kalkınma politikası ekonomik önlem paketini protesto eden gümrük memurlarının 48 saatlik greve gitmeleriyle giriş kapılarda araçların kilometreleri bulan kuyruklar oluşturdukları bildirildi.

Çiftçiler ürünlerine daha yüksek fiyat biçilmesi ve daha fazla tarımsal teşvik talebiyle üç hafta önce, sınır kapılarını ve şehirler arası yolları kapatma eylemlerine başlamışlardı.

Tarım Bakanı Katerina Baçeli'nin, çiftçilerin taleplerine karşılık verilemeyeceğini, "kasada tek kuruş bulunmadığını" söylediği kaydedilmişti.

Makedonya sınırı kapandı

Yunanistan'da gümrük memurlarının grevi yüzünden Makedonya sınırındaki gümrük kapıları araç geçişlerine kapandı.

Yarın akşama kadar devam edecek grev, sınırı geçmek isteyen yüzlerce aracın uzun kuyruk oluşturmasına yol açtı.

Sınır kapılarından araçların geçişlerine gümrük işlemlerini yapmayarak engel olan Yunan gümrükçüler yaya geçişlerine ise izin veriyorlar.

Bir günde sadece Booridiza-Evzoni sınır kapısından 4 bin kişinin sınırı yürüyerek geçmek zorunda kaldığı bildirildi.

Bu arada araçlarıyla geçiş yapamayan yüzlerce yabancı turistin de sınır kapılarına yakın kasabalarda otel ve pansiyonlara yerleşerek grevin sona ermesini beklediği bildirildi.



Bu haberi paylaş
# Manşetler
Genelkurmay Başkanı istifa iddialarına yanıt verdi: Böyle bir şey kesinlikle ne konuşulmuştur, ne tartışılmıştır, ne yansıtılmıştır. Balyoz planı konusu ise şöyle değerlendirdi: Olay ciddidir ve bugün..
Başbuğ`dan istifa iddiasına yanıt
  ANKET
Sizce bu Meclis Anayasa`yı değiştirebilir mi?
Hayır
Evet
Sayfa 0,5195313 saniyede üretildi.