Yemen yolcu uçağı düştü
Son güncelleme 30 Haziran 2009 Salı 11:21

YEMEN YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ



Yemen'in devlet havayolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağı, Hint Okyanusu'ndaki Komor adalarında düştü. Düşen uçakta, 142 yolcu ve 11 kişilik mürettebat bulunuyor.


Hint Okyanusu'ndaki Komor Adaları açıklarında düşen Yemen hava yolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağındaki 153 kişiden bazılarının cesedinin bulunduğu bildirildi.

Yemen Sivil Havacılık yetkilisi Muhammed Abdülkadir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Komor Adalarının başkenti Moroni'nin yaklaşık 16-17 mil açıklarında su üzerinde bazı cesetlerin ve yakıt izinin görüldüğünü belirtti.

Bu arada Fransa, kaza bölgesine 2 gemi ve bir uçak göndereceğini açıkladı. Fransa havacılık dairesinden bir yetkili de uçakta 66 Fransızın bulunduğunu ifade etti.

Enkaz bulundu

Komor Adaları'ndaki Afrika ve Madagaskar Havacılık Güvenliği ve Seyrüsefer Kurumu (ASECNA) yetkilisi İbrahim Kasım, arama uçaklarının, Komor Adaları açıklarında enkazın yerini belirlediğini kaydetti.


Hava koşulları nedeniyle düştüpü sanılıyor

Yemen hava yolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağının havaalanına inmesinin beklendiği sırada hava koşullarının elverişsiz olduğu bildirildi.

Komor Adaları'nın başkenti Moroni'deki uluslararası havaalanının müdürü Hadci Madi Ali, uçağın yerel saatle 01.30'da inmesinin öngörülüğünü, uçak beklendiği sırada sert rüzgarların estiğini belirtti.


 





Bu haberin etiketleri:
Yemen yolcu uçağı düştü

Bu haberi paylaş
# Manşetler
Toplu görüşmelerde hükümetin zam teklifini kabul etmeyen Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu. 5 uzmanın görev yapacağı kurul oluşturulduktan sonra 5 gün içerisinde başvuru ile ilgili karar açıklan..
Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu`na başvurdu
  ANKET
Anayasa`nın bazı maddelerinde değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde düzenlenecek referandumda hangi oyu vereceksiniz?
Evet
Hayır
Sayfa 0,640625 Saniye'de üretildi.