Şili`de 7.2 büyüklüğünde artçı deprem
Son güncelleme 11 Mart 2010 Perşembe 21:27

Şili'de 7.2 büyüklüğünde artçı deprem



Şili, 27 Şubat'ta yaşanan 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de başkent Santiago 7.2 büyüklüğünde artçı bir depremle sarsıldı. Sarsıntının ardından tsunami alarmı verildi.


Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin merkez üssünün Santiago'nun 124 kilometre güneybatısında ve 6.2 derinliğinde olduğunu açıkladı.

Deprem, aralarında başkent Santiago ve Valparaiso'nun da bulunduğu birçok kentte hissedildi.

Şili'nin yeni Devlet Başkanı Sebastian Pinera, ülkedeki büyük depremden sonra bugün meydana gelen artçı sarsıntıların, başkentin yaklaşık 100 kilometre güneyindeki Rancagua kentinde "önemli ölçüde hasara" neden olduğunu söyledi.

Pinera, yaptığı açıklamada, artçı sarsıntılarda can kaybı olup olmadığı yönünde şu ana kadar herhangi bir haber alınmadığını belirtirken, Rancagua kentinde "önemli ölçüde hasarın" meydana geldiğini, günün ilerleyen saatlerinde konuyla ilgili daha net bilgi vermeyi umduğunu kaydetti.

Şili medyasının verdiği ilk bilgilere göre, yeni deprem can ve mal kaybına yol açmadı.

Tsunami alarmı


Şili Ulusal Acil Durum Bürosu, en büyüğü 7,2 büyüklüğündeki üç yer sarsıntısının ardından Şili kıyıları için tsunami alarmı verildiğini bildirdi.

Ttsunami alarmı üzerine kıyı kenti Valparaiso'da bulunan meclis binası tahliye edildi.

Michelle Bachelet'den görevi devralan yeni Devlet Başkanı Sebastian Pinera'nın yemin törenine ev sahipliği eden kıyı kenti Valparaiso'daki parlamento, tsunami alarmı üzerine törenden kısa süre sonra boşaltıldı.

Bu arada, yeni Devlet Başkanı Sebastian Pinera, kıyı şeridinde yaşayanlara yüksek yerlere çıkmaları çağrısında bulundu.

Şili 27 Şubat'ta yüzyılın en büyük depremlerinden biri olan 8.8'le sarsılmıştı.

Yemin töreninde panik

Şili'de yeni Devlet Başkanı Sebastian Pinera'nın göreve başlaması sebebiyle parlamentoda düzenlenen tören sırasında meydana gelen şiddetli deprem, aralarında yedi Latin Amerika ülkesinin devlet başkanının da bulunduğu davetliler arasında büyük panik yarattı.

Halefi sosyalist Michelle Bachelet'nin görevini devralan sağ görüşlü milyarder işadamı Pinera için düzenlenen tören, şiddetli deprem nedeniyle kesintiye uğradıktan sonra yerel saatle 12.15'te (TSİ 17.15) yeniden başlatıldı ve yeni devlet başkanı yemin etti.

Bundan sonra daha kısa süren iki yer sarsıntısı hissedildi.

Pinera'nın, yemin töreninden sonra bugün, 27 Şubat'taki deprem ve tsunaminin vurduğu bölgeye ziyarette bulunması bekleniyor.




Bu haberin etiketleri:
Şili 7 2 büyüklüğünde artçı deprem

Bu haberi paylaş
# Manşetler
Türkiye A Milli Futbol Milli Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçında İstanbul'da Belçika'yı 3-2 yenerek 3 puanı aldı...
Türkiye-Belçika: 3-2 Galibiz
  ANKET
Anayasa`nın bazı maddelerinde değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde düzenlenecek referandumda hangi oyu vereceksiniz?
Evet
Hayır
Sayfa 0,8955078 Saniye'de üretildi.